Pár percnyi gondolat...

Pár percnyi gondolat...

Van különbség - avagy nem minden pasi egyforma

2018. február 16. - Sztancsek Dorcsi

Ahány férfi/pasi/fiú, annyi típus. Vannak elfogadható típusok, és kevésbé elfogadhatóak, illetve szerethetőek. Ebben a cikkemben felsorolok párat, amelyekkel már személyesen is találkoztam. Tapasztalataim hasznosnak tekinthetőek, bizonyos szempontokból…
Íme:

#akisgyerek
Állandó foglalkozást igényel. Nincs programod, amelyben ő ne akarna részt venni. Állandóan ott van melletted, belőled táplálkozik. Nincs saját hobbija, nélküled nem is tud mit kezdeni magával. Ha valami nem úgy sül el, ahogyan eltervezte, dühöng és hisztizik. Nem képes az önkontrollra, nem lehet vele semmit megbeszélni, mert csak puffog, kínlódik, és mondja a magáét. Egyetlen dolgot tehetsz: ülj nyugodtan, csendben, várd meg, míg a végére ér a mondandójának, majd lépj le.
Ez a típus az, akivel egyébként barátként tökéletesen passzoltok, de ha párkapcsolatba lépsz vele, akkor a későbbiekben komoly elmebajokkal küszködhetsz.

#aműmájer
Az „ #apuveddmegnekemavárost” típus, nincs is mit hozzáfűzni különösebben. Kívül faszán laza, belül egy buta hulladék, egy selejt. Folyton csak azzal van elfoglalva, hogy éppen hogyan varázsolja el a körülötte élőket a „gyönyörű” kis életével, amely egyébként pillanatok alatt romba tudna dőlni. Ismerjük a mondást: Magas lóról lehet nagyot esni.
Vele beülhetsz akár egy kávézóba, egy étterembe, de nézettségen kívül másra ne számíts. Megjelensz vele, és automatikusan minden szempár rátok figyel majd. De nehogy azt hidd, hogy a te különleges és nőies bájodnak köszönhetően…
Viszont te állandóan az időt fogod bámulni, mert azon kívül, hogy egyébként tökéletes külsővel és jó egzisztentiával rendelkezik, egyetlen értelmes szó sem hagyja el a szép kis száját.
Tele van „barátokkal”, akik egytől egyig kihasználják a szerencsétlent…

#adurcás
Legyen szó bármilyen félreértésről, az effajta pasi társaságában soha nem úszod meg bűntudat nélkül. Akármit teszel, ami esetleg neki nem igazán tetszik, jelenetet rendez – áshatod a sírodat. Vele nem igazán érdemes hosszú távra tervezni, ugyanis képes a legkisebb dolgon is fennakadni. Ja, és ne feledjük, hogy nagyon alattomos. Eljátssza, hogy semmi probléma, nyugodtan menj el a barátaiddal trécselni és szórakozni. De a legközelebbi alkalommal azért ahogy tudja, a fejedhez fogja vágni, hogy amúgy egy tapló vagy, amiért a múltkor is nélküle mentél el mulatozni – egyébként ez a fajta hím vetekszik a kisgyerek-típusokkal. Nincsenek barátai, hiszen folyton összeveszik a körülötte élőkkel. Kétszer is meg kell gondolni, hogy mit kívánsz mondani neki, hiszen sok mindent támadásnak vél. Egy nagy negatívum, egy gyász.

#apincsieb
Kiskutyaként megy utánad, szinte fullad a lihegéstől. Tudja, hogy soha nem érhet utol, ettől függetlenül is állandóan fölösleges köröket fut érted. Nincs benne tartás, de nem tehet róla, ő ilyen és kész. Egyszerűen nincs rá jobb kifejezés; jelenlétedben vakarccsá idomul. Ennyi. Jobban jársz, ha hagyod őt megszökni útközben...

#aszerelmes
Aki mindig naprakész, ha rólad van szó. A legcukibb. Nem te kéred, ő ösztönszerűen veled van elfoglalva. Mintha be lenne programozva. Vörös rózsa az ajtó előtt, jó reggelt SMS-bombák. Számodra kissé kezd nyomasztó lenni a dolog, de valljuk be, annyira aranyos, hogy nem akarod őt megbántani az állandó visszautasítással, ráadásul jól esik, hogy valaki ennyire nőként kezel.

#atökéletes
Neki nem jelent gondot megoldani a problémákat, bátran szembe néz velük. Ha hisztizel, maximum ott hagy téged, „tombold ki magad b+, majd hívj ha befejezted” címszó alatt. Nem bunkó, hanem alapból ilyen temperamentumú. Bármilyen ruhát visel, minden jól áll neki, hiszen önbizalma az egekben szárnyal, ezért kisugárzása magával ragad. Vonzó egyéniség.
Ha „kitomboltuk magunkat b+”, ő máris ott terem, és karjaiba zár – így már megbeszélhetjük a hiszti tárgyát. Nagyon intelligens és okos, ezáltal sok szempontból jó partner. Intelligenciájából adódóan bármit meglehet beszélni vele, de csak miután „kitomboltad magad b+ és lenyugodtál”. Tájékozott az élet rengeteg területén, széles látókörrel rendelkezik, és bár nem egy bulizós típus, mégis nagy az ismeretségi köre. Nehezen enged érzelmileg közel magához akárkit, de ha egyszer a szíve kapujában állsz, Ő beenged. Vele jobban leszel a rosszban is.

#atudálékos
Mellette nem érhetsz célba, Kedves Nőtársam…
Amúgy hülye mint a segg, de annál nagyobb a szája. Igen, mindig neki van igaza, add fel a vitát. Ha lenne „Az élet alapismeretei” tantárgy, tutira megbukna. Fogalmatlan, természetes dolgokon képes meglepődni, aztán miután feldolgozta az információt, beáll a téma tárgyában kritikust játszani.  Soha nem olvasott el egy könyvet sem, de simán beleköt, bármit mesélsz neki az általad elolvasott könyvről – ez csak egy példa volt, személyesen is tapasztaltam, sajnos.

#acsendes
Társaságában megőrülsz az unalomtól. Görcsösen kell rákoncentrálnod, hogy végre kicsikarj belőle legalább egy mondatot b*szki. (Ha nőként ugyanez a fajta vagy, hát első randi szempontjából bátran merem ajánlani a mozit, vagy egy Showder klub előadást, ahol elég köszönni egymásnak, majd a végén búcsút inteni.)
Képtelen megnyílni előtted, tényleg csak akkor beszél, ha nagyon muszáj. Siralmas…


Nos, nyilván van olyan típus, aki mindezek megtestesítője. Ha ez az ember lenne a világ egyetlen pasija, de olyan kinézettel rendelkezik, hogy „azt a betyár mindenségit, szédítően jól néz ki”, hát én akkor is köszönném szépen, de inkább megtanulnék autót szerelni, glettelni, hegeszteni és még sok más egyéb férfimunkát egyedül megcsinálni.

#puszi

süti beállítások módosítása